هوشمندسازی خدمات راهی برای توسعه عدالت اجتماعی
به گزارش اچ پی، آن طور که مسؤلان گفته اند تعداد کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سالی که گذشت به بیشتر از 60 میلیون نفر رسید؛ اما دستگاه ها مکلف هستند تا آخر سال اول برنامه هفتم توسعه 100 درصد خدمات خویش را بشکل الکترونیکی و 20 درصد این 100 درصد را هم بشکل هوشمند ارائه نمایند.
به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، دولت هوشمند همچون مهم ترین پروژه های ارتباطی بود که سازمان های بسیاری با راه اندازی آن در سه سال گذشته، خدمات خودرا جهت تسهیل فرآیندهای اداری، هوشمند کردند و این اقدام علاوه بر شفافیت، نقش و تأثیر بسیاری بر کاهش فساد همچون زمین خواری داشت.
پنجره ملی خدمات دولت هوشمند همچون اهداف و آرزوهایی بود که برای ارائه خدمات دولت بصورت هوشمند درنظر گرفته شد که تحقق این امر مهم سالیان بسیاری در دستور کار قرار گرفت و سالیان اخیر همچون با شروع به کار دولت چهاردهم به پیشرفت های قابل توجهی رسید.
این پنجره به عنوان یک درگاه واحد، امکان دسترسی سریع و آسان به خدمات مختلف دولتی را برای کاربران فراهم می آورد. همین طور با تجمیع خدمات مختلف، سبب تسریع در ارائه خدمات و افزایش شفافیت در انجام امور اداری شده و امکان پیگیری آنلاین و ممانعت از ترددهای غیرضروری، از دیگر مزایای این سامانه شمرده می شود.
این درگاه جایی است که شناسنامه خدمات مورد تأیید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با آخرین ویرایش ها، اطلاعات و شرایطی که برای دریافت این خدمات مورد نیاز است، معرفی کانال های دریافت خدمت و این که برای گرفتن خدمت به کجا مراجعه نمایند و تمامی اطلاعات مورد نیاز ارائه خدمت را می توانند در این پرتال ملی دریافت نمایند.
براساس آخرین آمار اعلام شده ۱۳۷ دستگاه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده و بیش از ۷۷ درصد خدمات دولتی بوسیله این پنجره عرضه می شود. همین طور ۱۴ درصد خدمات دستگاه های اجرائی هوشمندسازی شده است. در امتداد هوشمندسازی و تحقق دولت الکترونیک، دستگاه های اجرائی مکلف شده اند سالانه ۲۰ درصد خدمات خودرا بصورت برخط و امن ارائه کرده و تا پایان برنامه هفتم توسعه این خدمات به طور کامل هوشمندسازی شوند. همین طور قرار بود دستگاه های اجرائی تا انتهای سال ۱۴۰۳، ۱۰۰ درصد خدمات خودرا به صورت الکترونیکی و بوسیله پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در دسترس مردم قرار دهند.
مردم بیشتر به سامانه کدام سازمان ها مراجعه کردند؟
بیشترین مراجعه کاربران به سامانه های وزارت آموزش وپرورش با بالاتر از ۱۶ میلیون مراجعه و پس از آن وزارت راه و شهرسازی با بالاتر از ۴ میلیون و سازمان تامین اجتماعی با بالاتر از ۳ میلیون مراجعه بوده است.
براساس آخرین آمار اعلام شده از طرف مسئولان همزمان با توسعه قابلیت ها و راه اندازی سطح سوم و چهارم احراز هویت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، تعداد کاربران این پنجره به بالای ۶۰ میلیون نفر رسید. مجید فولادیان- مدیرکل دفتر پایش و نظارت بر پیاده سازی دولت الکترونیکی- در تشریح آخرین وضعیت پنجره ملی گفت با بهره بردن از تکنولوژی های جدید، کیفیت و گستره خدمات الکترونیکی این سامانه بهبود یافته و تجربه کاربران در تعامل با خدمات دولتی به سطح بالاتری ارتقا پیدا کرده است.
به گفته وی هم زمان با افزایش تعداد کاربران، توسعه قابلیت های جدید نیز در دستور کار قرار گرفته و پیشرفت زیرساخت های فنی، بهینه سازی تعاملات دیجیتال و تقویت پاسخگویی به نیازهای شهروندان، از برنامه های راهبردی این سامانه برای تحقق دولت هوشمند و بهبود کیفیت زندگی مردم محسوب می شود.
لازم به ذکر است دستگاهها مکلف هستند تا انتهای سال اول برنامه هفتم توسعه ۱۰۰ درصد خدمات خودرا به صورت الکترونیکی ارائه نمایند و ۲۰ درصد این ۱۰۰ درصد را هم به صورت هوشمند ارائه نمایند که در حال حاضر تقریباً ۱۶ درصد خدمات بصورت هوشمند بوسیله پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه می شود.
کارشناسان بر این باور هستند خدمات هوشمند به یکی از ارکان مهم تحقق عدالت اجتماعی تبدیل گشته و در دسترسی به خدمات دولت شاهدیم تفاوتی بین اقشار مختلف جامعه وجود ندارد و همه می توانند از شرایطی یکسان در کشور بهره مند شوند و این بیان کننده آنست که فناوری اطلاعات ابزار مهمی در امتداد توسعه عدالت اجتماعی شمرده می شود.
منبع: newhp.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب