وزارت ارتباطات چگونه به ناترازی انرژی پایان می دهد؟

وزارت ارتباطات چگونه به ناترازی انرژی پایان می دهد؟ اچ پی: بدنبال وجود ناترازی انرژی در کشور وزارت ارتباطات در سالی که گذشت برنامه ملی را با کمک سازمان هایی چون وزارت نفت، نیرو و سازمان برنامه بودجه پیشنهاد نمود تا با بهره گیری از ابزارهای هوشمند و سیستم های مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات برای هر فردی یک پروفایل انرژی درست شود و همه اشتراکات آب، برق و گاز و موارد دیگر در عرصه انرژی، در رابطه با پروفایل گفته شده، مشخص و در آن اعتبار انرژی به افراد داده شود.



به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، بهینه سازی مصرف در کشور در سالیان اخیر بالاتر از پیش مورد توجه قرار گرفته است. هرچند ایران دارنده ذخایر متنوعی از سوخت های فسیلی شامل نفت و گاز است و فرآورده های مختلفی از آن تولید می کند، اما مصرف انرژی در ایران بالاتر از دو برابر استاندارد جهانی است. با وجود آنکه ناترازی انرژی در ایران پیشینه طولانی دارد و کشور طی سال ها با آن رو به رو بوده اما در سالی که گذشت از مردم درخواست شد تا برای بهبود شرایط در مصرف برق و گاز صرفه جویی کنند.
با اینحال دولت چهاردهم با شروع کارش یکی از مهم ترین اولویت های خودرا برطرف نمودن ناترازی های انرژی قرار داده است برای اینکه ادامه روند موجود می تواند در همه بخش ها همچون ارتباطات تأثیراتی به همراه داشته باشد، در این جهت وزارت ارتباطات در مباحث مربوط به ناترازی ها در کنار وزارت خانه های نفت و نیرو به عنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت می کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هوشمندسازی در صنایع راهکار عبور از ناترازی ها خصوصاً ناترازی انرژی عنوان و اعلام نمود و وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم موضوع هوشمندسازی انرژی را بطور جدی دنبال می کند. چونکه هوشمندسازی در دنیای امروز به مسئله ای مهم برای بهبود کیفیت زندگی و رضایت شهروندان تبدیل گشته و این تغییرات می تواند نقش موثری در پایین آوردن مصرف انرژی، صرفه جویی در زمان و افزایش امنیت داشته باشد.
البته یکی از مطالب اصلی در بحث ناترازی انرژی موضوع مدیریت پیک مصرف است. در هیچ جای دنیا به اندازه پیک مصرف، برای تولید سرمایه گذاری نمی شود چونکه این منابع در زمان غیر پیک بلااستفاده باقی مانده و هدر می رود. بدین سبب مدیریت هوشمند مصرف و کاهش فاصله پیک و میانگین مصرف راهکاری است که می توان با بهره گیری از ابزارهای هوشمند به آن رسید. بطوریکه معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران معتقد می باشد برمبنای قواعد هوشمندسازی، موضوع اصلی، طراحی مجدد و ارتقاء حوزه فناوری اطلاعات در زیست بوم انرژی است، یعنی همان مدیریت ناترازی انرژی که کشور با آن دست به گریبان است؛ این مهم شامل مدیریت بهینه مصرف انرژی، مدیریت یارانه ها و یکپارچه سازی اطلاعات می شود.
بدین سبب بحث توسعه فناوری و ارتباطات در کشور نیز به انرژی نیاز دارد اگر مدیریت مصرف انرژی انجام نشود، توسعه در بخش ارتباطی با مشکل رو به رو خواهد شد. لازم است وزارت ارتباطات پل ارتباطی بین حوزه های مختلف قرار بگیرد و در مصرف انرژی نقش خودرا ایفا کند. دراین راستا به سبب اهمیت این مساله سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالی که گذشت درباره ی برنامه ها و اقدامات وزارت ارتباطات دراین زمینه توضیح داد که باید برای شخصیت های حقیقی و حقوقی پروفایل های انرژی مشخص کرد تا آنان بدانند سهمشان از حامل های انرژی چه قدر بوده است و چه میزان مصرف انرژی داشته اند. همین طور پلتفرمی تحت عنوان بازارگاه انرژی طراحی نموده ایم و این برنامه در شورای سران قوا نیز مطرح گردیده است.



به گفته او، سیستم مدیریت انرژی موسوم به ای ان اس هم طراحی شده است و از طرف دیگر زیرساخت اعتبار دیجیتال انرژی امکان ارائه مازاد حامل های انرژی شهروندان را نشان خواهد داد و پلت فرم های در رابطه با مدیریت مصرف و ارائه انرژی نیز از دیگر خدمات وزارت ارتباطات خواهد بود. تجربه جهانی می گوید که تا ۲۵ درصد می توانیم صرفه جویی داشته باشیم و در عرصه های مختلف، موضوع هوشمندسازی تا ۲۵ درصد صرفه جویی ایجاد و ظرفیتهای جدیدی خلق می کند.

با گذشت مدتی محمد محسن صدر- رییس سازمان فناوری اطلاعات درباره جزییات این برنامه ها اعلام نمود که ناترازی انرژی یکی از پروژه های مهم و در دستور کار این وزارت خانه است وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات برنامه ملی رفع ناترازی انرژی را با کمک وزارت نفت، نیرو و سازمان برنامه بودجه پیشنهاد دادند تا با بهره گیری از ابزارهای هوشمند و سیستم های مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات برای هر فردی یک پروفایل انرژی درست شود و همه اشتراکات آب، برق و گاز و موارد دیگر در عرصه انرژی، در رابطه با پروفایل گفته شده، مشخص شود تا افراد تکلیف خودرا بدانند و در آن اعتبار انرژی به افراد داده شود. بر این اساس افرادی که به میزان مصرفشان از اعتبار انرژی استفاده می نمایند، می توانند مازادش را در بازار عرضه کنند. یعنی اگر کسی صرفه جویی کرد، از محل صرفه جویی درآمدی برای او ایجاد می شود و شخصی هم که مازاد مصرف دارد، می تواند از بازار آنرا بگیرد. با این تکنیک پیش بینی ما این است که هم مردم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد صرفه جویی کنند و هم سامانه های دیگری که برای صنایع در نظر گرفته ایم بین ۲۵ تا ۳۵ درصد صرفه جویی ایجاد کنند بدین سبب بسته کاملی پیشنهاد داده شد.

در نهایت در امتداد اجرائی کردن پیشنهادات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه حل ناترازی های حوزه انرژی و عادلانه سازی توزیع یارانه ها، تفاهم نامه همکاری میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و شرکت ملی گاز به امضا رسید.

چه زمانی دیگر ناترازی انرژی نداریم؟

بررسی ها حکایت از آن دارد که حالا به وضعیتی رسیدیم که نمی شود توقع داشت که با یک چوب جادویی و به طور آنی مشکل را برطرف کرد بلکه نیاز به عزم و اراده دولت دارد که با مدیریت صحیح سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری با ارائه تضامین مطمئن تشویق کند. باتوجه به اهمیت این مساله و تلاش همه دستگاهها برای مساعدت با حل شرایط موجود عباس علی آبادی- وزیر نیرو- طی ماه های گذشته وعده داد ناترازی برق تا سال ۱۴۰۵ حل می شود و در صورت اجرای موفق ۱۴ مگاپروژه در عرصه برق انتظار می رود در زمستان سال آینده شرایط نرمالی در تامین برق ایجاد شود و ضمن ایجاد شرایط بهتر در تامین برق سال آینده، همین طور شاهد رفع ناترازی در تابستان ۱۴۰۵ باشیم. البته همکاری مردم و نهادهای دولتی برای تحقق این اهداف لازم است تا وضعیت تامین برق کشور روز به روز بهبود یابد.



1404/01/05
12:02:53
5.0 / 5
41
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی : کیفیت و اعتماد در هر محصول ، با اچ پی، کارهایتان را سریع تر و بهتر انجام دهید