در مراسم تودیع و معارفه وزیر ارتباطات؛

عارف: سند استراتژیک فضای مجازی باید تدوین شود

عارف: سند استراتژیک فضای مجازی باید تدوین شود به گزارش اچ پی، معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: سند استراتژیک جمهوری اسلامی در حوزه فضای مجازی که مقام معظم رهبری از آن با عنوان حکمرانی قانونی فضای مجازی یاد کردند، باید هر چه زودتر تدوین شود.



به گزارش اچ پی به نقل از مهر، محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور در آئین معارفه «سیدستار هاشمی» به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم و تکریم «عیسی زارع پور» وزیر دولت سیزدهم که عصر روز شنبه با حضور اصحاب رسانه در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار گردید، اظهار داشت: «سند راهبردی جمهوری اسلامی در حوزه فضای مجازی» که مقام معظم رهبری از آن با عنوان «حکمرانی قانونی فضای مجازی» یاد کردند، باید هرچه سریعتر تدوین شود.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید قندی و با اعلان اینکه بعد از انقلاب اسلامی در دو دوره در این وزارتخانه حضور داشته و به آن تعلق خاطر دارد، از زحمات سه ساله زارع پور قدردانی نمود و اظهار داشت: حالا سکان این وزارتخانه در اختیار دانشمندی جوان، بانشاط و باانگیزه است که در بین نخبگان این حوزه، چهره ای شناخته شده شمرده می شود و امیدواریم ایشان توفیقات ارزشمندی را کسب کند.
معاون اول رییس جمهور با اعلان اینکه «وفاق ملی»، شعار دولت چهاردهم است که با استقبال خوب مردم و مسئولان روبرو شده است، اظهار داشت: در این دوره، جلسات خوبی با مجلس و قوه قضائیه داشتیم که نوید خوبی برای پیشرفت و تعالی نظام و کشوراست.
عارف خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم با اشاره به اینکه، دو سند مهم یعنی «سند چشم انداز» و «سند هفتم پیشرفت» باید سرلوحه کار باشد اظهار داشت: قرار بود بر طبق افق چشم انداز که سال ۱۴۰۴ است، در همه زمینه ها جایگاه اول منطقه را در اختیار داشته باشیم اما متأسفانه به دلایلی از این سند فاصله داریم و در بسیاری از شاخص ها، فاصله ما از رقبا در منطقه بیشتر شده است اما با اینحال باید اهتمام نماییم در آخر دولت چهاردهم، به اهداف سند چشم انداز برسیم که البته در همه زمینه ها وزارت ارتباطات نقش کلیدی دارد.
معاون اول رییس جمهور سند مهم دیگر را سند هفتم پیشرفت کشور دانست که بااینکه در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات، احکام خوبی دارد، اما منابع مورد نیاز در آن دیده نشده و آنرا به آینده موکول کرده است.
وی دراین زمینه اضافه کرد: در مدت تعیین شده، منابع مورد نیاز باید بصورت لایحه به مجلس ارائه شود و از دکتر هاشمی می خواهم در سریعترین زمان، اسناد مربوط به منابع را تهیه کنند تا مبنای کار قرار گرفته و منابع مورد نیاز اعلام گردد.
معاون اول رییس جمهور همین طور از وزیر جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست شرایط فعلی وزارتخانه را بصورت شفاف گزارش کند تا مسیرهای درست ادامه یابد و شیوه های ناصحیح اصلاح گردد.
عارف با بیان تعدادی از فاکتورهای در رابطه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: از ابتدای دهه ۹۰ سهم اشتغال در بخش ICT حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار در نظر گرفته شده است که معتقدیم این میزان اشتغال آفرینی در این زمینه دست یافتنی است و در این دوره باید به این شاخص برسیم.
وی اضافه کرد: سهم «اقتصاد دیجیتال» هم در وضعیت فعلی ۷ تا ۸ درصد است که باید به ۱۰ یا ۱۱ درصد برسد، در بحث توسعه «دولت الکترونیک» هم بااینکه کارهای خوبی انجام شده است اما در میان ۱۹۳ کشور دنیا، رتبه ۹۱ را در ۲۰۲۲ داشته ایم که وضعیت مان در این زمینه باید به سرعت اصلاح گردد، در مخابرات فضایی که مزیت نسبی ماست رتبه ۷ هستیم و این در حالیست که حتی اگر در همه این زمینه ها در منطقه اول شویم، هنوز با غرب فاصله بسیاری داریم.
معاون اول رییس جمهور با اعلان اینکه «سند راهبردی جمهوری اسلامی در حوزه فضای مجازی» که مقام معظم رهبری از آن با عنوان «حکمرانی قانونی فضای مجازی» یاد کردند باید هرچه سریعتر تدوین شود اظهار داشت: محدودیت ها، امروز در فضای مجازی اثری ندارد و از وقتی تکنولوژی های جدید درحال پیشرفت بود واضح بود که این کار، تنها هزینه مصرف کننده را بالا برده و موجب فرار امنیتی می شوند، چونکه شرکت های تامین کننده فیلترشکن ها، جایگزین نهادهای امنیتی می شوند و تمرد از قانون به جامعه یاد داده می شود متأسفانه قوانینی در چهار دهه گذشته تصویب شده که همه اذعان دارند که باید لغو شود اما هیچکس جرأت نمی کند پا پیش بگذارد، آنتن ماهواره ممنوعست اما کدام خانه است که نداشته باشد؟ ما باید هر چه زودتر این سند را تدوین نماییم تا همه چیز قانونمند و شفاف شود.
وی اضافه کرد: تکمیل شبکه ملی اطلاعات، حالا به یک آرزوی دولت های مختلف تبدیل گشته و این در حالیست که در این زمینه متخصصان خوبی داریم و امیدواریم که این آرزو به دست دکتر هاشمی به واقعیت بپیوندد و نیاز خودمان را مرتفع نماییم.
در ادامه فراهم کردن امکان دسترسی کسب و کارهای دیجیتال به داده های مورد نیاز، توسعه زیر ساخت های ارتباطی و همچون اینترنت پهن باند یا باند وسیع، دستیابی به خدمات الکترونیکی، ایجاد راهبرد افزایش امنیت سایبری با همکاری بین دستگاهی و تهیه سند فضای سایبری، افزایش سرمایه گذاری های فناورانه دولت، ارتقا توانمندی های ساخت ماهواره ها و رسیدن به لایه های بالاتر، هوشمند سازی و ارائه خدمات در بخش های سلامت، کشاورزی، انرژی و …، پوشش خطرات سرمایه گذاری بخش غیردولتی در تامین، توسعه فناوری و راه اندازی منظومه های ماهواره ای از دیگر سفارش های معاون اول رییس جمهوری به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
عارف همین طور خواهان جوانگرایی و استفاده از توانمندی خانم ها در مدیریت های میانی و بالاتر در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.



منبع:

1403/06/12
10:53:06
5.0 / 5
213
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , اینترنت , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی