فرآیند تهیه خبر چگونه است

فرآیند تهیه خبر چگونه است در این مقاله فرآیند تهیه خبر را از زمان وقوع رویداد تا تبدیل شدن آن به خبر برای شما بیان می كنیم.


خبر هایی که در اکثر رسانه های جمعی منتشر می شوند به روش های گوناگونی جمع آوری می شوند. خبرنگاران با استفاده از روش های مختلف خبرها را گردآوری کرده و منتشر می کنند . در این مقاله فرآیند تهیه خبر را از زمان وقوع رویداد تا تبدیل شدن آن به خبر برای شما بیان می کنیم .

روش های مختلف تهیه خبر

حضور در محل وقوع رویداد – بهره گیری از بیانیه ها و اطلاعیه ها – رسانه – رابطان خبری

یکی از روش های تهیه خبر، حضور خبرنگاران در محل وقوع اتفاق می باشد.در برنامه هایی که قابل پیش بینی هستند که شامل مسابقات ورزشی ، گردهمایی ها و مصاحبه های مطبوعاتی می شوند خبرنگاران از قبل طبق برنامه ای که وجود دارد در محل مورد نظر حاضر می شوند و جهت تهیه انواع اخبار ورزشی ، اخبار فرهنگی ، اخبار اقتصادی و سیاسی و .. از مشاهدات و تمامی اتفاقاتی که رخ داده است در صورتی که ارزش خبری داشته باشد در قالب گزارش یا خبر منتشر می کنند . خبرنگارانی که در زمان وقوع حادثه در محل حضور پیدا می کنند باید جزئیات را با دقت بررسی کنند و هر آنچه که اتفاق افتاده است را یادداشت کنند و در صورت نیاز سخنان و مطالب مهم را ضبط نماید . بعد از جمع آوری مطالب خبرنگار باید متناسب با اهمیت موضوع رویداد و نیاز رسانه ، اخبار جمع آوری شده را تنظیم نماید .

بخش دیگری از تهیه خبر با بهره گیری از بیانیه ها و اطلاعیه ها که معمولا از طرف روابط عمومی مراکز دولتی و یا خصوصی منتشر می شود، در اختیار تمامی خبرنگاران قرار می گیرد .یکی از روش های تهیه خبر از طریق این منابع می توان به ارتباط خبرنگاران با مسئولین نهادها و سازمان ها و موسسه های مختلف اشاره کرد . در بعضی از موارد از بیانیه ها و اطلاعیه های سازمان و موسسه های مختلف سوژه های جدیدی در اختیار خبرنگاران قرار می گیرد و با بررسی آن خبرنگار اخبار و اطلاعات جدیدی را کسب خواهد کرد .

جمع آوری اطلاعات و استخراخ اخبار جدید از اطلاعایه ها به باهوشی خبرنگار و تسلط آن به موضوع بستگی دارد تا بتواند از طریق آن اخبار جدیدی را در اختیار دیگران قرار دهد .خبرنگاران در سال های اخیر برای مطالعه بیانیه ها و اطلاعیه های سازمان های مختلف از طریق پرتال های این سازمان ها اطلاعات لازم را کسب کرده و با توجه به نیاز و تشخیص خود اطلاعات را در قالب اخبار یا گزارش منتشر می کنند .

قواعد کلی در تهیه خبر  

برای تهیه خبر ، خبرنگاران علاوه بر درک اهمیت مفاهیم اساسی در خبرنویسی باید قواعد کلی و مهم و ضروری را در اصول خبرنویسی رعایت کنند . اصول مهم در خبرنویسی شامل کوتاه نویسی ، تازگی مطالب ، پرهیز از تکرار ، سابقه خبر ، درست نویسی و .. می باشد که با رعایت این موارد می توان بهترین اخبار را تهیه و تنظیم کرد . در کوتاه نویسی خبرنگاران باید اطلاعات مهم را در کوتاه ترین جمله و واژه ارائه دهند تا افراد در کم ترین فرصت بیش ترین استفاده را از مطلب نوشته شده ببرند . خبر همیشه باید تازگی خود را حفظ نماید و نکات جدیدی را دربرداشته باشد .خبرنگار باید از تکرار مطالب خودداری کند .تازگی و اهمیت سرعت از وظایف مهم و ضروری حرفه خبرنگاری می باشد اما نباید سرعت در کار را توجیهی در بی دقتی نگارشی خود قرار دهد .

در نگارش اخبار نباید از پاراگراف های تکراری استفاده کرد و بندها را با عبارت تکراری شروع کرد .از ویژگی های اخبار خوب هماهنگ بودن بخش های مختلف خبر با یکدیگر می باشد ، ارتباط میان اجزای مختلف خبر مخاطب را جذب خواهد کرد . اصول اولیه و ضروری در خبر نویسی ، درست نویسی خبر می باشد .دقت در نوشتن صحیح کلمات و جمله ها از لحاظ املایی و دستور و نگارشی بسیار اهمیت دارد . وجود غلط املایی در مطالب خبری به هیچ عنوان قابل پذیرفتن نیست و وجود غلط املایی در خبر برای مخاطب کم سوادی نویسنده و بی اعتباری رسانه را به همراه دارد .

به طور کلی برای تهیه خبر ، خبرنگاران ابتدا باید از صحت خبر اطلاع دقیق داشته باشند و از انتشار اخبار دروغ و نامعتبر جدا خودداری فرمایند .در کنار آن خلاصه نویسی و نوع نگارش متن خبری از اهمیت خاصی برخوردار است که خبرنگاران بایستی به آن توجه کنند .  

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت خبرگزاری فارس مراجعه نمایید .

1399/02/06
23:14:21
5.0 / 5
2854
تگهای خبر: رپورتاژ , سایت , فرم , وب سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی