در نشست فعالان اقتصاد دیجیتال مطرح شد؛

انتظار فعالان اقتصاد دیجیتال از وزیر ارتباطات آینده

انتظار فعالان اقتصاد دیجیتال از وزیر ارتباطات آینده اچ پی: فعالان کسب وکار دیجیتال از رییس جمهور انتظار دارند پرچم اقتصاد دیجیتال با مشورت دهی بخش خصوصی به دست وزیر آینده ارتباطات سپرده شود.



به گزارش اچ پی به نقل از مجمع تشکل های دانش بنیان، افول کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال و مهاجرت نیروهای نخبه این حوزه در وضعیت هشدار قرار دارد. فعالان کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال، از این که زیر سایه سنگین تحریم ها، فیلترینگ و اختلالات شدید اینترنت مشغول به فعالیت هستند، گلایه مند بوده و خواهان تغییر این وضعیت در آستانه تشکیل دولت جدید هستند.
علاوه بر اینها، آنها همین طور با مسائل زیرساختی، محیط نامناسب کسب وکار، عدم ثبات تصمیمات و سیاست ها و عدم امکان رقابت با بخش های خصولتی و شرکت های وابسته برخوردار از رانت نیز روبه رو هستند. مطالبه آنها از رییس جمهور جدید این است که پرچم اقتصاد دیجیتال با مشورت دهی بخش خصوصی به دست وزیر آینده ارتباطات سپرده شود و سیاست گذاری در این زمینه فرابخشی باشد.

اقتصاد دیجیتال فرصت است یا تهدید؟
نشست «انتظارات تشکل های بخش خصوصی در عرصه اقتصاد دیجیتال از دولت آینده» با حضور فعالان اقتصادی این حوزه اجرا شد. چالش های گوناگون موجود در عرصه فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال که سال ها است گریبان گیر اعضای این حوزه ها شده و برای کسب وکارها و فعالان شان مانع تراشی می کند، در این نشست عنوان شد و حاضران حل و فصل آنها را مطالبه کردند.
فعالان این حوزه اعلام نمودند که بعد از انتخاب «مسعود پزشکیان» به عنوان رییس جمهور چهاردهم، تصمیم گرفتند تا پیش از آغاز به کار این دولت، فهرست مطالبات خودرا اولویت بندی و اعلام کنند تا دولت جدید در جریان مهم ترین چالش ها و خواسته های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال و کسب وکارهای فعال در اکوسیستم قرار بگیرند.
افشین کلاهی رییس هیأت مدیره مجمع تشکل های دانش بنیان ایران در آغاز این جلسه با اعلان اینکه بدنبال مشخص کردن، فهرست کردن و اولویت بندی کردن دغدغه ها و مطالبات فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال هستیم تا موارد مطرح شده در اختیار رییس جمهور منتخب قرار گیرد، اظهار داشت: افرادی که رأی دادند، بدنبال اصلاح و تغییرات در شیوه حکمرانی هستند.
او در ادامه با تأکید بر این که باید جلوی نگاه امنیتی و غیر توسعه ای در عرصه اقتصاد دیجیتال گرفته شود، این پرسش را مطرح کرد: باید مشخص شود، حوزه اقتصاد دیجیتال فرصت است یا تهدید؟ نگاه حاکمیت به آن امنیتی است یا توسعه ای؟
کلاهی اضافه کرد: دولت باید بجای تصمیم گیری درباره ی گزینه های یک پلتفرم، به فکر گسترش زیرساخت باشد. اگر دولت هوش مصنوعی می خواهد باید زیرساخت هایش را فراهم آورد.

در کوتاه مدت باید امتیاز بگیریم
در ادامه این جلسه، فرزین فردیس عضو هیأت رئیسه اتاق تجاری تهران نیز با اعلان اینکه فضای متفاوتی در کشور رخ داده، اظهار داشت: در همین فضا می توان کارهای کوچکی انجام داد و امیدواری باید تقویت شود. حتی اگر شده، امتیازات کوچکی دریافت کرد.
فردیس با اشاره به اینکه مطالبه را نباید به فضای اقتصاد دیجیتال محدود کرد، اظهار داشت: اما مساله اصلی که اکنون کسب و کارهای تحت وب با آن مواجهند و نیاز است که در اولویت کاری دولتمردان قرار گیرد، محدودیت های شدید اینترنت و فیلترینگ است. او درخواست نمود که در قدم اول باید شبکه اجتماعی یوتیوب و گوگل پلی رفع فیلتر شوند.
بخش خصوصی نبض اقتصاد دیجیتال است

شهاب جوانمردی نایب رییس اتاق تجاری تهران، هم در ادامه این جلسه و با تأکید بر این که می خواهیم، پرچم اقتصاد دیجیتال در دست وزیر آینده ارتباطات باشد، اظهار داشت: اما باید دید ملزومات این کار چیست و چه موانعی باید از پیش روی این بخش برداشته شود؟ او با تأکید بر این که وزارتخانه باید تسهیل گر امور باشد و بخش خصوصی اجرا کننده، اظهار داشت: بخش خصوصی نبض اقتصاد دیجیتال در کشور است که باید طرف مشورت اصلی دولت باشد. نگاه به این حوزه باید کلان و فراتر از وزارتخانه باشد.

نگاه راهبردی به اقتصاد دیجیتال
علی حکیم جوادی رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتر کشور نیز در ادامه متذکر شد که وزیر آینده با نگاه راهبردی به این حوزه باید با ارائه برنامه برای چهار سال دیگر افق مشخصی را تصویر کند. وی در ادامه گفت ساختار فعلی وزارتخانه پاسخگوی نیازهای روز کشور نیست و باید سطح بالاتری از تصمیم گیری در حد معاونت رییس جمهور بوجود آید تا اشراف لازم را برای توسعه اقتصاد دیجیتال در سایر نهادهای اجرائی داشته باشد.
بن بست چالش های محیط کسب و کار
سعید رسول اف، نایب رییس کمیسیون تحول، نوآوری و راندمان اتاق تجاری تهران هم با اشاره به این که شرایط محیط کسب وکار مناسب نمی باشد و ریسک سرمایه گذاری در این زمینه بسیار بالا و راندمان پایین است، تصریح کرد که قانون بهبود مستمر کسب وکار دولتها را مکلف کرده که از نظرات بخش خصوصی بهره گیرند تا مشکل جدی اتفاق نیفتد، ولی از ظرفیت این قانون استفاده نشده است.
وی توضیح داد: به عنوان نمایندگان تشکل های اقتصادی، باید بدنبال آن باشیم که تشکل های بخش خصوصی در مسئله محیط کسب وکار نقش مشورتی داشته باشند تا بتوانیم جلوی چالش های احتمالی اجرای تصمیمات زیانبار را بگیریم.

وی با اعلان اینکه در عرصه عمومی کسب وکار موضوعات چالش برانگیزی وجود دارد، اظهار داشت: مالیات و بیمه درحال تبدیل شدن به معضل مهم و حوزه پردامنه ای برای کسب وکارها شده و هرچند تا امروز هم بسیار به آن پرداخته ایم اما هنوز به نتیجه ای نرسیده ایم. بدین سبب به نظر می آید، در گام نخست باید این موانع برطرف شود.
چند مطالبه دیگر
دیگر اعضای حاضر در این جلسه، بر لزوم شجاعت در تصمیم سازی ها و آماده سازی زیرساخت ها در این زمینه تاکید نمودند. آنها همین طور بر این باور بودند که کسانی که برای فیلترینگ تصمیم گرفتند به خواسته هایشان نرسیدند و فقط به کسب وکارها لطمه زدند. بطوریکه در وضعیت فعلی دیگر تنها شاهد فرار مغزها و نخبگان نیستیم، بلکه مهاجرت به نیروهای انسانی در رده های میانی سازمانی نیز رسیده است و این جای نگرانی دارد. از دیگر مسائل مطرح شده در این جلسه، بحث چندگانگی در عرصه رگولاتوری، حق مالکیت و نبود زیرساخت های مناسب در این زمینه بود.
شایان ذکر است که در این جلسه نمایندگانی از مجمع تشکل های دانش بنیان ایران، سندیکای شرکت های شناسایی و مکان یابی رادیویی، اتحادیه مخابرات ایران، انجمن فاوای اتاق تهران، انجمن تولیدکنندگان نرم افزار تلفن همراه ایران، سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور حضور داشتند.

1403/04/27
13:02:27
5.0 / 5
284
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , بیمه , تلفن همراه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی