ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای كه گذشت

از حذف محصولات آمریكایی تا زمزمه های فیلتر اینستاگرام

از حذف محصولات آمریكایی تا زمزمه های فیلتر اینستاگرام به گزارش اچ پی پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبكه ملی اطلاعات و اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص حذف محصولات آمریكایی از این شبكه و همینطور زمزمه هایی درباره ی احتمال دستور قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته بود.



به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، یكی از دستاوردهای چند سال اخیر در حوزه ی ارتباطات، بال و پر دادن به شبكه ملی اطلاعات بود؛ پروژه ای كه اجرای آن چندین بار به تعویق افتاد اما در نهایت در دولت یازدهم كلید خورد و تا امروز هم در حال تكمیل است. در این راستا هفته ی گذشته آیین افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبكه ملی برگزار گردید.

محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در مراسم افتتاح این پروژه، اظهار نمود: بنا بر ابلاغ مركز ملی فضای مجازی ما كل تجهیزات آمریكایی را از شبكه ملی اطلاعات خارج كردیم و امروز با اجرای این پروژه ها، دیگر هیچ تجهیزات آمریكایی در شبكه ملی اطلاعات نداریم.

وی با بیان این كه اثرات كیفی اینترنت بر ظرفیت شبكه ملی اطلاعات اثر نخواهد داشت، اضافه كرد: ما در یك سال گذشته، افزایش پایداری ارتباطات بین الملل را داشتیم. قبل از این در صورت قطع شدن ارتباطات بین الملل كاربر احساس می كرد اما حالا امكان دارد ۴۰ درصد ارتباطات بین الملل قطع باشد اما كاربر نهایی این قطعی را احساس نمی كند.

او اظهار نمود: در حال برقراری یك تفاهم نامه برای تشكیل مركز مشترك چهار جانبه میان، ایران و روسیه و تركیه و آذربایجان جهت بهینه سازی ظرفیت لازم برای به اشتراك گذاری بازارهای منطقه ای برای استارآپ ها، برگزاری رویدادهای مشترك آموزشی و استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاری خطرپذیر هستیم.

وی تصریح كرد: بنا بر ابلاغ مركز ملی فضای مجازی برای حداقل سازی تهدیدهای تحریمی، پیرینگ با كشورهای همسایه را در دستور كار قرار دادیم. طی یك سال قبل با تركیه، آذربایجان و عمان این پیرینگ نهایی شده و در حال پیگیری هستیم؛ این مورد با روسیه، عراق، پاكستان و امارات هم صورت گیرد تا بتوانیم به جای اینكه ارتباطات را به كشورهای اروپایی منتقل نماییم، ارتباطات را به صورت منطقه ای تبادل نماییم.

همچنین سیدابوالحسن فیروزآبادی -رئیس مركز ملی فضای مجازی- با بیان این كه پلتفرم ها امروزه سیاستگذاران و مقررات گذاران فضای مجازی اند، گفت: حالا تنها سكوی پیام رسانی از ما گرفته شده اما اگر خودمان در این زمینه اقدام نكنیم، در حوزه های دیگری همچون مالیات، بیمه، سلامت و آموزش هم جای ما را می گیرند.

وی با بیان این كه با توسعه پیام رسان های داخلی تلاش می نماییم در این حوزه مستقل شویم، اظهار نمود: هم اكنون ما هفت پیام رسان در كشور داریم كه بخشی از ترافیك اینترنت را به خود اختصاص داده اند و این وظیفه ی اضافی وزارت ارتباطات بوده، در حالیكه این وظیفه كل حكومت و مردم است و ذی نفعان باید در آن نقش پیدا كنند. البته در كشور ما دولت از لحاظ قدرت، بالاتر از جامعه ی مدنی است.

فیلترینگ اینستاگرام؛ آری یا خیر؟

یكی دیگر از اخبار مهم هفته ی گذشته، زمزمه هایی درباره فیلتر شدن اینستاگرام بود و این دفعه صحبت از احتمال دستور قضایی برای این فیلترینگ شد. اما وزیر ارتباطات در این خصوص اظهار نمود: من متن صبحت های معاون دادستان را نخواندم و بامداد امروز در دولت از تیتر اخبار متوجه این مورد شدم. فرض بر این كه حرف های معاون دادستان درست است و وی اختیار قانونی برای فیلترینگ اینستاگرام دارد، این سؤال پیش می آید پس از این مقرر است چه اتفاقی بیفتد؟ این را برای مردم روشن كنند و دو قطبی فیلترینگ یا مخالفت با فیلترینگ را درست نكنند.

كم فروشی اینترنت نداریم

یكی از مواردی كه بارها توسط كاربران اینترنتی مورد توجه قرار می گیرد، مبحث كم فروشی در حجم اینترنت است كه بارها توسط مسئولان هم به آن پاسخ داده شده. وزیر ارتباطات هم به تازگی در پاسخ به این پرسش كه آیا نظارتی بر بسته های اینترنتی كه اپراتورها عرضه می كنند وجود دارد بیان كرد: نظارت دقیق است و كم فروشی نداریم.

آذری جهرمی با بیان این كه ۷۰ درصد هزینه های اپراتورها ارزی و ۱۰۰ درصد درآمد آنها ریالی است، اظهار داشت: نوسانات نرخ ارز این اپراتورها را گرفتار مشكل جدی كرده است. پیشنهاد ما به ستاد اقتصاد مقاومتی این بوده است كه هزینه های توسعه اپراتورها را كاهش دهیم و باند ۷۰۰ و ۸۰۰ آزادسازی شود. چونكه اگر كاهش هزینه برای اپراتورها انجام نشود معنای آن افزایش هزینه های بسته های اینترنتی است.

آزادسازی و رفع انحصار از مكالمه بین الملل

شركت ارتباطات زیرساخت ایران می خواهد سرویس مكالمات بین الملل را از انحصار خود خارج كرده و عرضه خدمات مكالمات تلفنی بین الملل را به اپراتورهای ارتباطی و شركت های خصوصی واگذار كند تا از طرفی تصدی شركت ارتباطات زیرساخت در این حوزه كاهش و هم چنین درآمد اپراتورها افزایش یابد.

در این راستا، صادق عباسی شاهكوه -مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت كشور- به تازگی اظهار نمود: سیاست های خوبی برای آزادسازی ترافیك بین الملل اتخاذ شده كه بزودی بعد از تصویب كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اقدامات اجرای آن صورت خواهد گرفت.

وی هم چنین با بیان این كه آنچه از ارتباطات بین الملل مورد نیاز اپراتورهاست را فراهم می نماییم، اظهار داشته بود: بحث آزادسازی عرضه خدمات مكالمات بین الملل را هم در دستور كار داریم كه در مراحل تصویب در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است. به این ترتیب، زیرساخت ها را برای اپراتورها تامین كرده اما می خواهیم اپراتورها را وارد عرضه خدمات مكالمات بین الملل نماییم.

به نظر می رسد با عنایت به مكالمات و ترافیك بین المللی كه روزانه با استفاده از گیت های زیرساخت با سایر كشورها و بخصوص كشورهای همسایه رد و بدل می شود، در صورت خروج شركت ارتباطات زیرساخت از انحصار و آزادسازی فعالیت های مربوط به صوت، در صورت امكان حضور و فعالیت اپراتورهای ارتباطی و بخش خصوصی، می توان انتظار بهبود كیفیت ارتباطات بین الملل را داشت.








1397/10/14
14:56:57
5.0 / 5
4960
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , اینستاگرام , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی