چارچوب معماری سازمانی ایران چیست؟

چارچوب معماری سازمانی ایران چیست؟ به گزارش اچ پی هدف از تدوین چارچوب و برنامه ملی معماری سازمانی ایران، هدایت مؤثر دستگاه های اجرایی برای طراحی و پیاده سازی اثربخش طرح های معماری سازمانی، هماهنگ با اهداف و سیاست های دولت الكترونیكی اعلام شده است.


به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، احراز هویت الكترونیكی گام نخست برای ورود به عرصه خدمات الكترونیكی عنوان شده و عدم یكپارچگی اطلاعاتی در ایران، سبب تولید معضلاتی در كشور نظیر مغایرت در آمار تعداد كسب وكارهای موجود، مغایرت در مساحت املاك، همپوشانی وسیع در تعداد بیمه شدگان و اطلاعاتی از این دست شده است. بر این اساس، معماری سازمانی، نگاهی یكپارچه و جامع است كه جنبه ها و عناصر مختلف یك سازمان (سیستم) را با نگاه مهندسی تفكیك و تحلیل می كند.
همانطور كه گفته شد معماری سازمانی نگاهی است شامل مجموعه مستندات، مدلها، استانداردها و اقدامات اجرایی برای تحول از وضع موجود به وضعیت مطلوب با محوریت فناوری اطلاعات است كه در چارچوب یك طرح مشخص اجرا شده و سپس به صورت مداوم توسعه و به روزرسانی می گردد.
چندی قبل طراحی چارچوب معماری سازمانی از جانب مسئولان مربوطه، بعنوان چاره ای جهت یكپارچگی و استانداردسازی الكترونیكی، تحول و بازآفرینی دستگاه های اجرایی معرفی و از چارچوب معماری سازمانی ایران رونمایی گردید.
درباره لزوم پیاده سازی معماری واحد سازمانی می توان اظهار داشت كه خیلی از دیتاها و اطلاعات موجود در ایران، به واسطه عدم انطباق با استانداردهای متحدالشكل قابل استفاده و تعامل پذیری نیستند و امكان استفاده از این داده ها در یك پنجره واحد متمركز میسر نیست؛ در حالیكه تعامل پذیری فنی مجموعه ای از دستورالعمل ها و استانداردهایی كه در بعد فنی برقراری ارتباط و تعامل میان سازمان های دولتی را از منظر اتصالات و ارتباطات، یكپارچگی داده، امنیت و دسترسی را ممكن می سازد.
آمار پروژه های معماری سازمانی اجراشده در كشور تا چندی قبل، ۱۰۰ پروژه اعلام و گفته شد كه در تدوین و استقرار معماری سازمانی در سطح ملی، نه تنها از تجارب كشورهای پیشرو در دولت الكترونیكی بلكه كشورهای درحال توسعه هم كه برای ارتقاء وضعیت دولت الكترونیكی برنامه ریزی كرده اند، بهره برده شده است.
به قول مسئولان، فرآیند طولانی در این مسیر طی شده و هدف از تدوین چارچوب و برنامه ملی معماری سازمانی ایران، هدایت مؤثر دستگاه های اجرایی برای طراحی و پیاده سازی اثربخش طرح های معماری سازمانی، هماهنگ با اهداف و سیاست های دولت الكترونیكی است. در این راستا، كل زیست بوم فنی-علمی-اجرایی معماری سازمانی مدنظر قرار گرفته و برای ذی نفعان مختلف، زمینه و شرایط لازم برای فعالیت پیش بینی شده است.
تجارب و دستاورهای معماری سازمانی در ایران هم شامل موارد زیر است:
تاسیس كمیته فنی معماری اطلاعات تحت پوشش دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی (سال ۸۲)
فعالیت بیشتر از ۱۰ شركت كوچك و بزرگ در حوزه معماری سازمانی (از سال ۸۲ تاكنون)
اجرای بیشتر از ۵۰ پروژه بزرگ معماری سازمانی در سطح وزارت خانه ها و دستگاه های كلیدی كشور (از سال ۸۲ تاكنون)
تاسیس رشته كارشناسی ارشد معماری سازمانی در دانشگاه شهید بهشتی با مجوز وزارت علوم ( سال ۸۷)
تاسیس آزمایشگاه معماری سازمانی سرویس گرا (نهاد ارزیابی نتایج معماری) با حمایت سازمان فناوری اطلاعات (سال ۹۰)
تاسیس كمیته ملی معماری سازمانی (جایگزین كمیته فنی) با حضور نمایندگان دولت، بخش خصوصی، دانشگاه (سال ۹۴)
شروع طرح تاسیس شعبات آزمایشگاه معماری سازمانی سرویس گرا در سراسر كشور (۹۴-۹۷)



1397/10/10
14:04:40
5.0 / 5
5351
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , الكترونیك , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی