تاثیر اینترنت اشیا بر زندگی

تاثیر اینترنت اشیا بر زندگی اچ پی: مفهوم اینترنت اشیاء (Internet of Things-IoT)، به نظر شبیه داستان‌هایی علمی تخیلی می باشد كه در آن یخچال‌ها حرف می‌زنند و خودروها به طور خودكار استارت می‌خورند. اما ارتباط با بستر اینترنت در وسایلی كه دائم به یكدیگر متصل هستند، بسیار بیشتر از یك خانه یا خودرو هوشمند بر زندگی ما اثر خواهد گذاشت. برای كارگران، اینترنت اشیاء روش اشتغال آن‌ها را با حفظ وقت و منابع و ایجاد فرصت‌های تازه در رشد صنایع و اختراعات تغییر خواهد داد.


سلامت الكترونیك
اینترنت اشیاء در حوزه سلامت الكترونیك فرصت‌های زیادی ایجاد می‌كند. در واقع این فناوری می‌تواند خدمات سلامت را بهبود داده و منجر به نوآوری‌های مختلفی در این ارتباط شود. بطور مشخص با كمك IoT فرآیندهای مراقبت پزشكی آسانتر شده و خدمات درمانی از طریق هوشمندتر‌شدن سیستم، ارتقاء می‌یابند. بطور مشخص، IoT بستری برای تحقق اهداف حوزه ارتقاء كیفی زندگی (AAL) در تسهیل زندگی روزمره افراد معلول و درگیر بیماری‌های مزمن، فراهم می‌آورد. همچنین این فناوری ارائه خدمات درمانی فراگیر و كم‌هزینه‌تر را ممكن می‌سازد.
خدمات نوینی كه با بكارگیری اینترنت اشیاء در حوزه سلامت قابل ارائه هستند، عبارتند از:
جمع‌آوری داده‌های مرتبط با علائم حیاتی بیمار از طریق شبكه‌ سنسورهای متصل به تجهیزات پزشكی و بدن بیمار
ارسال داده‌های جمع‌آوری شده به بستر ابری مركز پزشكی مربوطه (برای مثال، یك بیمارستان) برای ذخیره‌سازی و پردازش آنها
تحلیل و مدیریت اطلاعات فرآهم‌شده از طریق سنسورها
تضمین دسترسی فراگیر (از هر جا و در هر زمان) و به اشتراك‌گذاری داده‌های پزشكی
شهر هوشمند
طور خلاصه، در یك شهر هوشمند از ICT (اطلاعات و فناوریهای ارتباطی) برای دستیابی به اهداف زیر استفاده می شود:
افزایش كیفیت و كارایی خدمات شهری
كاهش هزینه ها و مصرف منابع
تسهیل ارتباط مابین شهروندان و نهادهای حاكمیتی
در این راستا، اینترنت اشیاء می‌تواند یك میان‌افزار مشترك برای توسعه سرویس‌های آینده‌گرا در حوزه شهرهای هوشمند ، جمع‌آوری و تجمیع اطلاعات از سنسورهای مختلف و بعضا ناهمگن، دسترسی به انواع گوناگونی از فناوری‌های IoT و موقعیت‌یابی (همچون برچسب‌گذاری جغرافیایی و ارایه تصویر سه بعدی از طریق سنسورهای RFID) و عرضه اطلاعات به شكل یكدست و یكنواخت (برای مثال، از طریق نقشه‌ای كه بطور پویا برچسب‌گذاری می‌شود)، را فراهم آورد.
كمك به حادثه دیدگان
ارتباطات همیشه مهم است، اما زمانی‌ كه یك حادثه طبیعی رخ می‌دهد، به مهم‌ترین مسئله تبدیل می‌شود. اگر خطوط تلفن ثابت همچنان در محل حادثه قابل استفاده باشند، نخستین راه چاره هستند. در غیر این ‌صورت، تمام بار روی شبكه‌های تلفن همراه می‌افتد كه با توجه به حجم داده‌ها، بار شبكه افزایش پیدا می‌كند و مشكلات بسیاری را به‌ وجود می‌آورد.
 
اینترنت چشم‌ها
در آینده‌ای نزدیك، هر یك از اشیایی كه با ما تعامل دارند، می‌توانند دنیای پیرامون خود را مشاهده كنند. دیدن دنیای اطراف باعث خواهد شد سبك زندگی متفاوت شود و سطحی از آسایش و رفاه برای ما به ارمغان آید. اما برای اینكه اشیا از موهبت دیدن برخوردار باشند، به حسگرهای بصری و دوربین‌های خاصی نیاز دارند كه همانند دستیاری، به آن‌ها كمك كند.
خانه هوشمند
برای اینترنت اشیاء مبتنی بر بستر ابری می‌توان كاربردهای زیادی در محیط‌ خانه متصور شد. در واقع با تركیب قابلیت‌های تجهیزات نهفته در محیط خانه و بستر ابری، انجام خودكار بسیاری از فعالیت‌های خانگی وجود دارد. همچنین امكان اتصال به وسایل منزل از طریق اینترنت به منظور مانیتورینگ رفتار آنها از راه دور (برای مثال، مانیتورینگ میزان انرژی مصرفی وسایل منزل و بكارگیری این اطلاعات برای بهبود الگوی مصرف برق) یا كنترل آنها از راه دور (برای مثال، مدیریت هوشمند روشنایی، گرما و تهویه هوا) وجود دارد. قابل ذكر است كه 19درصد مصرف برق خانگی متعلق به روشنایی است كه از طریق مدیریت هوشمند 45درصدكاهش خواهد یافت.
امنیت شهری: نظارت تصویری
بستر ابری در حوزه نظارت تصویری، زیرساخت لازم برای ذخیره‌سازی (داده حجیم ویدئویی)، مدیریت و پردازش (اجرای الگوریتم‌های سنگین بازشناسی الگو و بینایی ماشین) محتوای ویدئویی جمع‌آوری شده از سنسورهای ویدئویی (دوربین‌های مبتنی بر IP) را فراهم می‌كند. این سیستم‌ها در كاربردهای امنیتی مختلفی مطرح هستند. این مدل بعضا ویدئو به عنوان سرویس (VaaS) شناخته می‌شود.
لباس‌هایی متصل به اینترنت
فرض كنید یك كت جدید از برند محبوبتان خریداری كرده‌اید. برای اولین بار آن را می‌پوشید و برچسبی كه در آستین این كت تعبیه شده را با گوشی همراه خود اسكن می‌كنید. منوی گزینه‌ها ظاهر می‌شود. شما می‌توانید اطلاعات مربوط به طراحی كت، نحوه انتخاب مواد پایدار توسط برند و جزییات كارخانه‌ای كه این محصول در آن تولید ‌شده را بیابید. هندزفری را در گوش تان می‌‌گذارید و به آهنگ‌هایی گوش می‌دهید كه این برند برایتان تدارك دیده است.
 
گجتی كوچك كه از دزدیدن اشیا جلوگیری می‌كند
همه ما نیازمند امنیت هستیم. فرق نمی‌كند كه این امنیت از چه لحاظ باشد؛ شاید زمانی‌كه از خانه بیرون می‌روید دوست داشته باشید تا از خانه خود مراقبت كنید؛ یا این‌كه اگر كسی بعد از ترك محل كارتان به‌سراغ لپ‌تاپ شما برود و در بین فایل‌ها به گشت‌زنی بپردازد یا این‌كه فقط بخواهید از دور مراقب فرزند خردسال تان باشید.
خدمات خودرویی
بكارگیری فناوری‌های IoT در حوزه خدمات خودرویی و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از سنسورهای خودرویی كاربردهای مختلفی را به همراه دارد كه از آن جمله می‌توان به افزایش امنیت جاده‌ها، كنترل ترافیك و پارك، گارانتی، تعمیر و نگهداری خوردو، اشاره كرد. طی سال‌های گذشته كارهای مختلفی در حوزه توسعه بستر ابر خودرویی انجام شده است كه هدف آنها فراهم كردن سرویس‌های بلادرنگ، ارزان، امن و مبتنی بر تقاضا از طریق انواع مختلف خدمات ابری است. چالش‌های اصلی این حوزه عبارتند از: تعداد زیاد خودروها و تغییرات عمده تعداد خودروهای متقاضی (كه نیازمند مقیاس‌پذیری سیستم است)، سرعت متغییر حركت خوردروها، عدم وجود استاندارد جهانی برای تعامل سیستم‌های مختلف، امنیت و حریم خصوصی.
مدیریت هوشمند انرژی و شبكه هوشمند توزیع برق
تركیب بستر ابری و IoT كاربردهای متنوعی را در حوزه مدیریت هوشمند توزیع انرژی ممكن می‌سازد. اغلب توان حسگری، پردازشی و قابلیت‌های شبكه‌ای سنسورهای این حوزه محدود است. لذا برای پردازش اطلاعات و اتخاذ تصمیمات جامع، نیازمند قابلیت‌های بستر ابری هستیم. ناهمگونی سنسورها، اندازه بزرگ داده، نرخ جمع‌آوری داده، تاخیر متغیر، یكپارچه‌سازی داده‌های جمع‌آوری شده از منابع مختلف با مالكیت متفاوت، امنیت و حریم خصوصی از چالش‌های این حوزه هستند.
 
تداركات هوشمند
فناوری‌های IoT مبتنی بر بستر ابری، سناریوهای جذاب جدیدی را در حوزه تداركات هوشمند معرفی می‌كنند. بطور كلی مدیریت آسان و خودكار زمان، هزینه و مسیر انتقال كالاها از مبدا تا مقصد (به كمك فناوری‌های موقعیت‌یابی) را فراهم می‌‌آورند . چالش‌ این حوزه عمدتا مرتبط با ناهمگون‌بودن منابع بوده كه راهكارهای آن مجازی‌سازی و انتخاب سرویس می‌باشند.
مانیتورینگ محیطی
تركیب بستر ابری و IoT می‌تواند به توسعه سریع‌تر كاربردهای متنوع مانیتورینگ محیطی همچون اندازه‌گیری سطح آب، میزان آلودگی هوا، رطوبت خاك، شرایط نور محیط، تشخیص وقوع آتش‌سوزی و ردیابی حیوانات، اشاره كرد . همچنین می‌توان به مانیتورینگ امنیت غذایی، آبیاری قطره‌ای، محافظت و نگهداری از درختان و جنگل‌ها اشاره كرد. چالش‌های اصلی این حوزه شرایط محیطی متغیر و امنیت سنسورهای محیطی (كه از نظر فیزیكی هم در معرض تهدید هستند) است.
1396/05/27
00:56:42
5.0 / 5
6194
تگهای خبر: اینترنت , اینترنت اشیا , فناوری , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(3)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی