برمبنای شاخص IDI اعلام شد؛

وضعیت توسعه فناوری اطلاعات در استانها

وضعیت توسعه فناوری اطلاعات در استانها اچ پی: بررسی شاخص توسعه فناوری اطلاعات در كشور، نشان از وجود شكاف دیجیتالی در استان های مختلف دارد. به نحوی كه وضعیت توسعه یافتگی تهران در فناوری اطلاعات مطلوب و سیستان و بلوچستان وضع خوبی ندارد.


به گزارش اچ پی به نقل از مهر، بررسی شاخص توسعه فاوا (IDI ) در استانها که مربوط به انتها سال ۹۸ می شود و توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران انتشار یافته است، نشان میدهد که استان تهران دارای وضعیت مطلوب در توسعه فناوری اطلاعات است و استان های سمنان، یزد، البرز و اصفهان بعد از تهران در بالای جدول توسعه یافتگی قرار دارند؛ اما استان سیستان و بلوچستان از وضعیت خوبی برخوردار نیست و در قعر این جدول دیده می شود. شاخص IDI شاخصی برای سنجش توسعه از ۳ جهت آمادگی فاوا (سطح زیرساخت شبکه و دسترسی به امکانات پایه ای فاوا)، شدت فاوا (سطح استفاده از خدمات فاوا در جامعه) و تاثیر فاوا (نتیجه یا نتایج حاصل از استفاده موثر و کارآمد از فاوا) است که در اصل با ۳ گروه «دسترسی»، «استفاده» و «مهارت» معرفی می شود. این شاخص توسعه ای، بنابر تعریف اتحادیه جهانی مخابرات (ITU)، ابزار قدرتمندی برای نظارت بر پیشرفت در امتداد یک جامعه اطلاعاتی جهانی در بستر زمان بشمار می رود.
بررسی شاخص IDI در «میزان استفاده فاوا» در استانها که بر اساس درصد استفاده افراد از اینترنت و درصد مشترکان پهن باند ثابت و مشترکان فعال پهن باند سیار به دست آمده است، نشان میدهد که تهران در وضعیت مطلوب قرار دارد و بعد از آن استان های البرز، سمنان، قم و اصفهان دیده می شوند. این در حالیست که استان های آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان از وضعیت مطلوب بسیار فاصله دارند.
در شاخص «سطح دسترسی فاوا» در استانها نیز که بر اساس ۵ مولفه شامل درصد مشترکان تلفن ثابت، درصد مشترکان تلفن همراه، پهنای باند بین الملل به ازای کاربران، درصد دسترسی خانوارهای دارای کامپیوتر و درصد خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت به دست می آید، تهران در بالاترین سطح دسترسی قرار دارد. در همین حال استان های یزد، اصفهان، سمنان و البرز جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داده اند. این درحالی است که وضعیت استان سیستان و بلوچستان در این شاخص نامطلوب است.
بررسی شاخص «میزان مهارت فاوا» در استانها نیز حاکی از آنست که استان سمنان و بعد از آن استان های یزد، تهران، مازندران و اصفهان به ترتیب وضعیت قابل قبولی دارند اما وضعیت استان سیستان و بلوچستان در شاخص مهارت فناوری اطلاعات و ارتباطات وخیم بوده و این استان در پایین جدول قرار دارد. میزان مهارت فاوا بر اساس نرخ باسوادی بزرگسالان ۱۵ سال به بالا و نرخ ثبت نام در دوره های دوم و سوم به دست می آید.
در این زمینه شهره ناصری معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در توئیتر با اشاره به انتشار وضعیت توسعه فاوا در کشور بر اساس شاخص IDI نوشت: زمانی که بخواهیم سطح تکامل توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) را بسنجیم و یا فاصله دیجیتالی ( اختلاف سطح توسعه فاوا بین کشورها و استان ها) را اندازه بگیریم مناسب ترین راه، استفاده از شاخص IDI است. وی اظهار داشت: با بهره گیری از این شاخص می توان بررسی کرد که کشورها تا چه حدی توانسته اند از فاوا بمنظور رشد، توسعه و ایجاد دسترسی استفاده کنند. ناصری با اشاره به تعریف شاخص IDI توسط اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) بعنوان ابزاری قدرتمند برای نظارت بر پیشرفت یک کشور مطابق جامعه اطلاعاتی جهانی، اضافه کرد: کاهش شکاف های زیرساختی، نقطه شروع کاهش نابرابری های اقتصادیست. معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار داشت: شاخص IDI استانی نشان می دهد، هرچند شکاف میان استانها وجود دارد، اما از شکاف درآمدی کمتر است.

در این باره امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در توئیتر نوشته است: سیستم ها گاه در یک چرخه مثبت در دام می افتند؛ مثلاً درآمد پایین یک منطقه منجر به کاهش زیرساخت شده و همین زیرساخت ضعیف منجر به تداوم درآمد پایین آن منطقه در آینده می شود. وی اظهار داشت: بدین سان برای گریز از این چرخه باید در زیرساخت ها، تبعیض مثبت به نفع آن منطقه ایجاد کرد. بنا بر این دولت هزینه توسعه خدمات عمومی الزامی (USO) را در مناطقی که فاقد توجیه اقتصادی برای اپراتورها است، می پردازد. معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: توسعه در مناطق شهری اغلب برپایه سود و منطق اقتصادی بوده اما توسعه سطح دسترسی روستایی و مناطق کم برخوردار، نیازمند سرمایه گذاری بلندمدت و جمعی است.


منبع:

1399/04/21
15:08:09
5.0 / 5
2696
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , تلفن همراه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی