استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود حجم اطلاعات تصاویر ماهواره ای
به گزارش اچ پی، رئیس سازمان فضایی ایران اظهار داشت: روش هایی مبتنی بر هوش مصنوعی عرضه کردیم که ما را قادر ساخته است حجم اطلاعاتی که از تصاویر ماهواره ای استخراج می نماییم، به مراتب بهتر شود.
به گزارش اچ پی به نقل از مهر، دکتر حسن سالاریه با حاضر شدن در برنامه تلویزیونی امید فجر، با اشاره به اینکه تابحال حدود ۲۵ ماهواره طراحی و ساخته شده است، اظهار داشت: این ماهواره ها در کلاس های مختلفی هستند. ماهواره های اولیه ای که در کشور ساخته شد، به لحاظ عرض تصویربرداری و رزولوشن و دقت تصویربرداری پایین بودند و هر چه رو به جلو رفتیم، وضعیت ماهواره های ساخته شده بهتر شده است.
وی اظهار نمود: هم اکنون درحال توسعه و ساخت ماهواره هایی با دقت تصویربرداری حدود دو متر هستیم و این دقت به تدریج بهتر می شود.
سالاریه، کاربرد ماهواره های ساخته شده را در حوزه های کشاورزی، کاداستر و نقشه برداری، برآورد خسارات، محیط زیست، منابع طبیعی، آب و غیره دانست.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: ما روش هایی مبتنی بر هوش مصنوعی عرضه کردیم که ما را قادر ساخته است تا حجم اطلاعاتی که از تصاویر ماهواره ای استخراج می نماییم، به مراتب بهتر شود.
سالاریه اظهار داشت: این روند کمک می نماید که به شکلی دستیار هوشمند در کنار متخصصان این حوزه قرار گیرد و کارآمدی تصاویر ماهواره ای روز به روز بهتر و بیشتر شود. در این حوزه شرکتهای بخش خصوصی هم با استفاده از تصاویر ماهواره ای خدماتی را عرضه می دهند، ضمن آن که در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها هم این حوزه درحال توسعه است.
رونمایی از ماهواره های «پایا»، «ظفر ۲» و «پارس ۱ و ۲» در دهه فجر
سالاریه از رونمایی از ماهواره ها در روز ملی فناوری فضایی در ۱۴ بهمن خبر و افزود: ماهواره های «پایا»، «ظفر ۲» و «پارس ۱ و ۲» در دهه فجر رونمایی می شوند و تا آخر سال دو پرتاب ماهواره پیشبینی شده است.
رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: علاوه بر آن هم اکنون ۲۵ ماهواره درحال ساخت است و ۸ ماهواره را آماده پرتاب داریم.
آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار
وی ضمن اشاره به آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار بعنوان یکی از مهم ترین زیر ساخت های فضایی کشور توضیح داد: یکی از زیر ساخت هایی که دروازه ایران برای انجام پرتاب های سایر کشورها است، پایگاه فضایی چابهار است. سواحل مکران خصوصیت های منحصر به فردی دارند که یکی از این خصوصیت ها دسترسی به آب های آزاد است و توسعه این پایگاه، پنجره بازی برای پرتات ماهواره ها به فضا برای ما خواهد بود.
سالاریه با تکیه بر این که روند آماده سازی این پایگاه در وضعیت مناسبی قرار دارد، تصریح کرد: پیشبینی ما این بود که تا انتهای سالجاری این پایگاه به بهره برداری می رسد که بر سر قول خود هستیم و تا انتهای سالجاری بهره برداری از پایگاه چابهار شروع می شود.
رئیس سازمان فضایی افزود: تا اواسط سال ۱۴۰۴ رسما فاز اول این پایگاه به پایان خواهد رسید. این پایگاه دارای ۳ فاز است و فازهای بعدی این پایگاه در فرایند طراحی قرار دارد.
وی تصریح کرد: یکی از خصوصیت های منحصر به فرد پایگاه فضایی چابهار اینست که کشور را قادر به عرضه خدمات پرتاب برای سایر کشورها می کند.
منبع: اچ پی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب