فریب های عاشقانه فضای مجازی را بشنوید اما باور نکنید!

فریب های عاشقانه فضای مجازی را بشنوید اما باور نکنید! به گزارش اچ پی، کلاهبرداری Catfishing یکی از انواع کلاهبرداری های آنلاین است که در آن فرد کلاهبردار با ساختن یک حساب کاربری جعلی در شبکه های اجتماعی خویش را بعنوان شخصی مناسب برای اشخاصی که در جستجوی یک رابطه عاطفی هستند معرفی می کند.



به گزارش اچ پی به نقل از ایسنا، بعد از برقراری رابطه و جلب اعتماد قربانی، کلاهبردار به تدریج مبادرت به درخواست اطلاعات شخصی دقیق تر، یا درخواست های مالی می کند. این نوع کلاهبرداری می تواند تأثیرات منفی زیادی بر قربانیان داشته باشد، بخصوص ازنظر صدمه های روحی، عاطفی و مالی.

برای پیشگیری از این نوع کلاهبرداری، کاربران شبکه های اجتماعی باید در مورد آشنایی با اشخاص جدید، احتیاط کرده و اطلاعات شخصی خویش را به شکل محدود نگه دارند. آگاهی از ترفندهای کلاهبرداران می تواند به شناسایی و پیشگیری از این نوع فریب ها کمک نماید.

به همین دلیل، پلیس در مقابل فریب های عاشقانه اینترنتی تدابیر خاصی دارد و تاکید می کند که این کلاه برداران تنها به دنبال جلب اعتماد دیگران هستند. این افراد هنگام بیان عبارات شیرین و ادعاهای جذاب، زمینه هایی را جهت راه اندازی یا حفظ یک رابطه واقعی ایجاد می کنند.

آن ها معمولا داستان های عاطفی خویش را تعریف می کنند و موضوع هایی را مطرح می کنند که احساسات قربانی را برمی انگیزاند. هنگامی که اعتماد قربانی جلب شد، به تدریج درخواست پول می کنند. به علت توانایی بالای آنها در عرضه علل قانع کننده، افراد بیشتر و بیشتر به تعاملات آنلاین ادامه می دهند و اعتماد بیشتری نسبت به آنها پیدا می کنند.

پلیس به تمامی افراد سفارش می کند که همیشه در برخوردهای آنلاین محتاط باشند و به دقت به کلمات و ادعاهایی که می شنوند توجه نمایند. آگاهی از علایم فریب عاشقانه می تواند از وقوع چنین کلاه برداری هایی جلوگیری نماید.

علی اصغر زارعی- مدرس دانشگاه و کارشناس ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی - مهندسی فناوری و اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، برای پیشگیری از افتادن در دام فریب های اینترنتی، رعایت نکاتی را ضروری دانست و اظهار نمود: برای افزایش امنیت شخصی و جلوگیری از فریب های اینترنتی، بخصوص در استفاده از اینترنت بعنوان یک منبع اطلاعات، باید به صورت واضح و دقیق به این مورد نگاه کنید؛ ازاین رو می توانید علاوه بر مکالمات شخصی، منابع معتبر دیگری را جستجو کنید و اطلاعات کامل تری به دست آورید. این شامل بررسی حساب های کاربری و اطلاعات در ارتباط با محل زندگی شخص هم می شود.

وی اضافه کرد: بطور دقیق تر، باید اطمینان حاصل کنید که اطلاعات شما با شخصی که درخواست برقراری ارتباط با شما دارد، هم خوانی داشته باشد. همچنین، توجه داشته باشید که بعضی از حساب های کاربری امکان دارد اطلاعات نادرستی را عرضه کنند. این دقت و احتیاط به شما کمک می نماید با اطمینان بیشتری از دنیای آنلاین استفاده کنید و از خطرات احتمالی در امان بمانید.

به گفته او برای اطمینان از درستی و اصالت حساب کاربری فرد موردنظر، با خانواده و دوستان ایشان صحبت کنید. گفتگو با اعضای خانواده، دوستان و آشنایان فرد موردنظر می تواند منبع مناسبی برای به دست آوردن نظرات و تجربیات مختلف در رابطه با او باشد. آنها امکان دارد اطلاعات و تجربیات مفیدی داشته باشند و به شما سفارش ها و ارزیابی دقیق تری عرضه کنند. همینطور می توانید نظر دوستان یا خانواده اش را در مورد او بپرسید.

زارعی افزود: هنگام استفاده از شبکه های دوست یابی، احتیاط خیلی مهم است. ابتدا با فرد موردنظر در همان پلت فرم گفتگو کنید و از به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی خود مانند شماره تلفن و آدرس ایمیل خودداری کنید. این کار به شما کمک می نماید تا از امنیت و حریم خصوصی خود محافظت کنید. پیش از این که به فرد اعتماد کامل پیدا کنید، بهتر است زمان بگذارید و او را بهتر بشناسید. به یاد داشته باشید که افراد در فضای آنلاین امکان دارد هویت واقعی خویش را پنهان کنند؛ بنابراین، هیچگاه عجله نکنید و بااحتیاط پیش بروید. درنهایت اگر احساس کردید که فرد موردنظر قابل اعتماد است، می توانید به تدریج اطلاعات بیشتری را با او به اشتراک بگذارید.

عضو کمیسیون کسب و کارهای مجازی و اقتصاد دیجیتال نصر کشور با تاکید بر این که هیچگاه تحت هیچ شرایطی پول پرداخت نکنید، اظهار داشت: اگر در یک سایت دوست یابی با فردی آشنا شدید و او از شما درخواست پول کرد، باید بشدت احتیاط کنید. این درخواست ها معمولا نشانه ای از کلاه برداری هستند. کلاه برداران امکان دارد با استفاده از داستان های احساسی یا شرایط اضطراری تلاش کنند شمارا متقاعد کنند که به آنها کمک مالی کنید. به یاد داشته باشید که افراد واقعی معمولا در مراحل اولیه یک رابطه آنلاین، از شما پول نمی خواهند. اگر کسی به شما فشار آورد یا تهدید کرد که اگر پول ندهید ارتباط را قطع می کند، این یک علامت خطر است. در چنین مواقعی، بهتر است ارتباط را قطع کنید و مبحث را به مسؤلان امنیتی گزارش دهید. همچنین، هیچگاه اطلاعات مالی خویش را با افراد ناشناس به اشتراک نگذارید.

وی تشریح کرد: برای برقراری ارتباط مؤثر و قابل اطمینان در سایت های دوست یابی، به اطلاعات موجود در حساب کاربری یا صفحه فرد مقابل اکتفا نکنید. بخصوص باید تا حد امکان سؤال کنید. از پرسش های باز استفاده کنید تا شخص مقابل پاسخ کاملی بدهد. همینطور بیشتر دربارهٔ علایق، اهداف، تجربیات زندگی و مسائل دیگر بپرسید تا مطمئن شوید که صفحه ای که مشاهده می کنید واقعاً مطابق با برچسب هایی است که جلوی شما قرار دارد.

به گفته او هنگام برقراری ارتباط با دیگران، کنترل احساسات یکی از مهارت های کلیدی است. احساسات قوی می توانند بر نحوه ی بیان نظرات و واکنش های ما تاثیر بگذارند؛ ازاین رو مهم می باشد که پیش از پاسخ دادن، لحظه ای مکث نماییم و احساسات خویش را مدیریت نماییم. این کار به ما کمک می نماید تا از تصمیم گیری های ناگهانی و احساسی (impulsive) پرهیز نماییم که امکان دارد سبب ایجاد سوءتفاهم یا تنش بیشتر شود. به جای واکنش فوری، می توانیم با تفکر و آرامش بیشتری پاسخ دهیم.

کلاه برداری های آنلاین می توانند عواقب جدی داشته باشند، اما با آگاهی و احتیاط میتوان از افتادن در دام این نوع فریب ها جلوگیری کرد. مهم می باشد که همیشه هوشیار باشید و از عقلانیت و احساسات خود بعنوان ابزاری برای ارزیابی موقعیت استفاده کنید. با رعایت این نکات می توانید امنیت خویش را در دنیای آنلاین حفظ کنید و از تجربه های مثبت و سالم در ارتباطات عاطفی بهره مند شوید.




1403/10/22
10:50:54
5.0 / 5
49
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات , اینترنت , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
hp لپ تاپ
newhp.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اچ پی محفوظ است

اچ پی

معرفی محصولات اچ پی