حیوانی که فیل امروزی در مقابلش جوجه است
اچ پی: پس از انقراض دایناسورها، پستانداران تدریجاً رونق گرفته و تعدادشان روی کره زمین افزایش یافت؛ گونه های گوناگون و متنوعی به وجود آمدند و حتی ابعاد آنها بزرگ تر شد؛ اما شاید بپرسید بزرگ ترین پستاندار تاریخ کدام حیوان بوده.
غزال زیاری_ همه ما می دانیم که نهنگ آبی با ۳۰ متر طول و وزنی در حدود ۲۰۰ تن، بزرگ ترین پستاندار تاریخ و بعلاوه عظیم ترین حیوانی است که تا به امروز روی کره زمین زندگی کرده؛ اما شاید برایتان این سؤال مطرح شود که بزرگ ترین پستانداری که روی سطح زمین راه می رفته کدام جانور بوده است؟
در شرایط فعلی، فیل آفریقایی بزرگ ترین پستاندار و حیوان خشکی زی در کره زمین است که با حدود ۷ متر طول و قدی در حدود ۳.۷ متر، عموماً بین ۴ تا ۷ تن وزن دارد و درعین حال در میان پستانداران روی خشکی، سنگین ترین مغز و بینی را داراست؛ اما باید بدانید که فیل آفریقایی بزرگ ترین پستاندار خشکی تاریخ کره زمین نیست.
این عنوان در اختیار جانور منقرض شده ای به نام بَلوچی دَد یا بلوچ تریوم (Paraceratherium) است که درحقیقت یک کرگدن عظیم بدون شاخ با گردنی بلند شبیه زرافه بوده. این جانور بیشتر در آسیا و کشورهای چین، مغولستان، قزاقستان و پاکستان زندگی می کرده و به دوران الیگوسن و بین ۳۴ تا ۲۳ میلیون سال پیش برمی گردد. این در حالیست که بزرگ ترین کرگدن امروزی دنیا، کرگدن سفید جنوبی است که طولش حداکثر ۴.۲ مترو ارتفاعش به ۱.۸۵ متر و وزنش به ۳.۶ تن می رسد.
ابعاد بَلوچی دَد چقدر بوده؟
تصور می شود که طول بزرگ ترین پستاندار خشکی تاریخ، ۷.۴ متر و ارتفاع شانه هایش ۴.۸ متر بوده و با این ابعاد، غول پیکرترین پستانداری لقب می گیرد که تا به امروز روی کره زمین راه رفته است. طبق تخمین های انجام شده پس از بررسی اسکلت نیمه بازسازی شده این جانور در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، بنظر می رسد که این هیولای ماقبل تاریخ حدود ۱۷ تن وزن داشته؛ یعنی چیزی معادل ۵ برابر وزن کرگدن های فعلی.
در سال ۲۰۲۱ بود که گونه جدیدی از این کرگدن غول پیکر منقرض شده (با نام علمی Paraceratherium linxiaense)، در تبت کشف شد. قدمت فسیل های یافت شده به ۲۶.۵ میلیون سال پیش برمی گردد و شامل یک جمجمه بطورکامل سالم همراه با فک پایین و ستون مهره های جانور دیگری است.
دنگ تائو، نویسنده اصلی مطالعه ای در این رابطه، توضیح داد: «طول جمجمه یافت شده بیش از یک متر بود و به ندرت دیده می شود که یک جمجمه تا این حد سالم بماند.»
البته لازم به ذکر است که درهرحال نمی توان با قاطعیت بَلوچی دَد را به عنوان بزرگ ترین پستاندار خشکی نامید؛ چونکه به سبب ناقص بودن فسیل های کشف شده، این امکان وجود ندارد که با قاطعیت اظهار داشت که این کرگدن های باستانی تا چه اندازه رشد می کردند و آیا رقبای سرسخت تر و بزرگ تر منقرض شده ای برای کسب این عنوان داشته اند یا خیر.
منبع: newhp.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب